Amersfoort

 

Amersfoort, the place to be

Amersfoort is een stad waar wat te beleven valt. Het is oer-Nederlands en tegelijk heeft het een eigen karakter, niet in de laatste plaats doordat Amersfoorters al duizend jaar gewoon hun gang gaan. Het is de geboorteplaats van Johan van Oldenbarnevelt en Piet Mondriaan en dat is tekenend: oud en modern ineen. Je bent geneigd Amersfoort een stadje te noemen door de intieme sfeer die er hangt maar eigenlijk is het niet zo klein: ongeveer 150.000 inwoners. Het oude centrum zou je met recht een stadje kunnen noemen, met zijn lange smalle grachten en prachtig intact gebleven Koppelpoort uit de 15e eeuw. De Plompetoren is nog ouder en was ooit een gevangenis. Amersfoort is welgelegen aan de Eem, de enige rivier die in Nederland ontspringt.

De stad koestert haar geschiedenis maar kijkt vooral ook naar het heden en de toekomst. Zo zijn er veel leuke winkels te vinden. Toch kan het soms natuurlijk prettig zijn je blik te verruimen en kleding en schoenen te bestellen met een kortingscode Zalando. Dat is nou eenmaal veel aanbod geconcentreerd in één webshop. Ben je toch in Amersfoort, ga dan lekker shoppen of rondkijken. In en nabij de Langestraat in het historische centrum vind je lifestyle winkels, leuke terrasjes, computer- en telefoonwinkels, ach, alles wat bij een moderne stad behoort. Omdat het ook een stad met diepgang is kun je er ook kunst en religieuze dingen kopen. Er is geen reden om je hier te vervelen. Kunst kijken kan onder andere in het Mondriaanhuis en in kunsthal KAde, die altijd wel een spannende tentoonstelling heeft.

In de zomer zijn Gaypride Amersfoort en de Roze Markt evenementen om te onthouden. Ook tijdens deze vrolijke happenings voel je dat Amersfoort een prettige plek is, die kunst, muziek en nieuwe dingen omarmt. Het is zaak om er goed uit te zien, wat geen probleem is met een kortingscode van Zalando. In Amersfoort met zijn relaxte stijl mag iedereen zichzelf zijn. De hele zomer zijn er in Amersfoort veel leuke dingen te beleven. Markten, concerten en festivals trekken veel mensen naar dit leuke plaatsje (stad!) aan de Eem, waar het volgens velen minstens net zo leuk is als in Amsterdam.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>