Informatie over Amersfoort

Amersfoort, deze stad en gemeente is gelegen in het oosten van Utrecht. Er wonen 150.000 mensen en deze mensen noemen we Amersfoorters. Het wordt gezien als een groeistad. In de binnenstad zie je veel Middeleeuwse grachten, het is gelegen in de vallei van de Eem. Dit is gelegen aan de rand van de Utrechtse heuvelrug.

In 1980 kreeg Amersfoort de Groeistad status. Dit kwam omdat de omliggende gemeenten geheel of gedeeltelijk werden geannexeerd. Het gaat dan over Hoogland (1974), Leusden (1998), Nijkerk (1998), Hoevelaken (1998 voor een deel) en Bunschoten voor een deel (1998).  Er kwamen allerlei grote nieuwe woonwijken. Voorbeelden hiervan zijn Vathorst en Schothorst. In het bedrijfsleven ging het ook steeds beter in Amersfoort. De aanleg van de A28 van Utrecht naar Zwolle betekende een flinke groei in Amersfoort. Er kwam een knooppunt, genaamd Hoevelaken, daar snijdt de A28 de A1.

Momenteel vormt Amersfoort het regiocentrum van Leusden, Soest, Baarn, Hoevelaken, Spakenburg en Bunschoten. Het is altijd een leuk idee om een dagje naar Amersfoort te gaan. Bezoek de grachten eens en ga eens terug in de tijd. Er zijn hier veel Middeleeuwse aspecten te zien. Heerlijk wandelen en fietsen zit er zeker in als je hier naar toe gaat! Ga daarom een dagje of een weekendje naar Amersfoort om het eens van dichtbij te bekijken. Dit kan met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. De bereikbaarheid van deze stad is goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>