Wat is Roze Zaterdag?

Als we het hebben over Roze Zaterdag dan gaat het over de Nederlandse versie van de Gay Pride. In 1977 is deze voor het eerst gehouden, tegenwoordig vindt het ieder jaar plaats in een andere stad. Het is een jaarlijks georganiseerd thema dat naast ontmoeting, feestelijkheid en zichtbaarheid ook een politiek karakter heeft gekregen. In Nederland wordt de Roze Zaterdag op de laatste zaterdag gevierd van juni. Het kan zijn dat het soms niet mogelijk is, dan wordt het de eerste zaterdag van juli.

Ieder jaar lopen er in de parade bekende homo’s en hetero’s mee. Ieder jaar is het weer een groot feest op Roze Zaterdag. Veel mensen trekken er op uit om een kijkje te nemen bij de parade. De Roze Zaterdag wordt ieder jaar weer een groot feest, als je er zelf alleen nog maar van gehoord hebt kun je er eens wat meer over opzoeken. Je zien dan meteen wat het doel is en waarom mensen bij elkaar komen. Steeds meer mensen durven voor hun geaardheid uit te komen en dat komt mede door de organisatie van Roze Zaterdag. In Nederland staan veel mensen er voor open en gaan hier naar toe. Er is meer begrip en respect, dat is van groot belang, we leven in een samenleving waarbij we onszelf moeten kunnen zijn. Daarom is een initiatief als de Roze Zaterdag ook in Nederland erg gewild.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>